Powered by OrdaSoft!

Unit Latihan & Pendidikan Lanjutan

Ditulis oleh Mohammad Shukri bin Abdul Shukor (PPTM F29) on . Posted in Main Menu

Politeknik Sandakan merupakan politeknik yang ditubuhkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia untuk merealisasikan wawasan negara bagi melahirkan lebih ramai lagi tenaga kerja separa profesional seperti yang termaktub dalam kenyataan misi Politeknik-politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.

Bermula dengan bangunan sementara di Bandar Labuk Jaya, Batu 7 Sandakan dan kemudian berpindah di kampus baru pada 31 Disember 2012, Politeknik Sandakan kini beroperasi setanding dengan Politeknik-politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia yang lain.

OBJEKTIF

Memberi peluang kepada lulusan sijil politeknik yang sedang bekerja untuk menambah pengetahuan dan meningkatkan kelayakan tanpa meninggalkan pekerjaan mereka melalui konsep “Learn As You Earn”

KELAYAKAN

Calon-calon hendaklah memenuhi syarat-syarat berikut: 1. Warganegara Malaysia 2. Lulusan Politeknik KPM/KPTM dalam bidang berkaitan dengan kursus dipohon serta memperolehi Himpunan Purata Nilai Mata (HPNM) 2.00 atau lebih pada semester akhir.

APLIKASI ONLINE

Button SPMPButton HRMISButton eSISSButton CIDOSmySPA1L5G

STATISTIK PELAWAT

244835
Hari IniHari Ini99
KelmarinKelmarin177
Minggu IniMinggu Ini1257
Bulan IniBulan Ini2625
KeseluruhanKeseluruhan244835
IP Anda :54.234.247.118

Button myGovt BlueButton JPA BlueButton MSC BlueButton JPP Blue 2Button SPP BlueButton MoE BlueButton mampu BlueButton MQA BlueButton MDEC BlueButton 1Malaysia BlueButton AKEPTButton PTPTNButton StudyMalaysiaButton ANMButton myGovmobile


Politeknik Sandakan Sabah 10th Anniversary