Powered by OrdaSoft!

Unit Perpustakaan

Ditulis oleh Mohammad Shukri bin Abdul Shukor (PPTM F29) on . Posted in Main Menu

Fungsi Unit Perpustakaan PSS adalah mengesan, mengumpul, menyimpan, mengurus, menyedia dan menyebarkan sumber yang bersesuaian, berkualiti dan terkini. Mewujudkan persekitaran yang kondusif bagi memupuk minat cintakan perpustakaan dan membidayakan ilmu. Memberikan perkhidmatan yang cemerlang dan membudayakan perkembangan teknologi semasa. Membantu melahirkan tenaga separa profesional yang kretif dan berdaya saing serta mempunyai sahsiah diri yang tinggi.

Unit Perpustakaan PSS merupakan sebuah unit yang memberikan perkhidmatan sumber maklumat kepada semua warga PSS. Ini selaras dengan kehendak kerajaan yang menggalakkan pembelajaran berterusan serta sikap suka membaca di kalangan rakyat.
Selain daripada itu, Unit Perpustakaan PSS juga memberikan perkhidmatan dalam bentuk carian maklumat, penyebaran maklumat terpilih, sirkulasi rujukan serta pinjaman antara perpustakaan.

APLIKASI ONLINE

Button SPMPButton HRMISButton eSISSButton CIDOSmySPA1L5G

STATISTIK PELAWAT

244829
Hari IniHari Ini93
KelmarinKelmarin177
Minggu IniMinggu Ini1251
Bulan IniBulan Ini2619
KeseluruhanKeseluruhan244829
IP Anda :54.234.247.118

Button myGovt BlueButton JPA BlueButton MSC BlueButton JPP Blue 2Button SPP BlueButton MoE BlueButton mampu BlueButton MQA BlueButton MDEC BlueButton 1Malaysia BlueButton AKEPTButton PTPTNButton StudyMalaysiaButton ANMButton myGovmobile


Politeknik Sandakan Sabah 10th Anniversary