Powered by OrdaSoft!

Jabatan Hal Ehwal Pelajar

Maklumat AM

Pengenalan

Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar membantu pengurusan politeknik dalam proses pengambilan dan  pendaftaran Pelajar. Seterusnya jabatan ini menyimpan serta mengemaskini rekod pelajar dan mengeluarkan maklumat serta statistik. Jabatan ini juga membantu dalam urusan seperti penajaan, permohonan pinjaman kewangan, pemantauan displin dan kebajikan pelajar.Di samping itu jabatan ini juga menjadi pusat pengesanan graduan dan alumni Politeknik Sandakan.

Fungsi Jabatan :

Pengambilan & Data

• Urusan Pendaftaran Pelajar • Urusan Kad Pelajar (smartcard) • Rekod dan Statistik Pelajar • Pengambilan sila ke www.politeknik.edu.my

Kebajikan & Disiplin

• Urusan Kebajikan Pelajar • Urusan Penajaan dan Pinjaman Kewangan Pelajar • Urusan Pas Kenderaan Pelajar • Pemantauan Disiplin Pelajar • Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP)

APLIKASI ONLINE

Button SPMPButton HRMISButton eSISSButton CIDOSmySPA1L5G