Powered by OrdaSoft!

Perutusan Pengarah

Ditulis oleh Mohammad Shukri bin Abdul Shukor (PPTM F29) on . Posted in Main Menu

Assalamu’alaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera

Wadah teknologi maklumat terkini menjadi medan utama untuk menyampai dan mencakup segala informasi. Justeru itu,Politeknik Sandakan tidak ketinggalan dalam mengaplikasi ruang laman ini untuk membina hubungan komunikasi dengan semua pelayar internet.

Politeknik Sandakan yang beroperasi sejak 12 Mei 2008, telah mengorak langkah untuk terus maju sebagai pelaksana melahirkan insan separa profesional yang kompeten, berpengetahuan dan berakhlak mulia seperti yang terkandung dalan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2015-2025 (Pendidikan Tinggi). Ianya diperkukuhkan lagi dengan pendekatan Strategi Lautan Biru Negara (NBOS) yang menitik-beratkan peningkatan kemahiran dan kebolehan diri terutamanya dari aspek kepimpinan, kemahiran komunikasi, berfikiran yang kritis, berpeluang untuk mempelajari sesuatu yang baru dan banyak lagi yang secara langsung disemai dalam kalangan siswa/siswi masa kini. Pendekatan ini akan menjadikan siswa/siswi lebih yakin dengan diri sendiri dan bersedia untuk meneroka peluang-peluang baharu.

Pihak Politeknik Sandakan Sabah amat komited dalam melahirkan siswa/siswi yang cemerlang dan berkualiti bagi memenuhi kehendak industri masa kini. Ini boleh dicapai melalui usaha kolaborasi bersama industri dan agensi-agensi yang berkaitan melalui model kerjasama baharu terutama dalam meningkatkan kualiti penyampaian, mengoptimakan sumber, membolehkan pengkhususan dalam bidang kepakaran dan meningkatkan kecekapan kos. Usaha bagi mengenalpasti industri dan agensi yang relevan sedang rancang dijalankan dan melalui pendekatan NBOS yang memberi penekanan kepada prinsip kos rendah, berimpak tinggi dan perlaksanaan pantas usaha ini akan pasti mencapai hasilnya.

Akhir kata, saya berdoa agar setiap warga Politeknik Sandakan bersatu padu memberi perkhidmatan yang terbaik supaya kecemerlangan Politeknik Sandakan terus dapat direncanakan dengan lebih sempurna untuk masa depan yang lebih gemilang. Kepada semua pelayar internet, saya amat mengalu-alukan perkongsian maklumat di laman web ini. Sekian, terima kasih.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

 

LT. KOL. BERSEKUTU (PA) HASSAN BIN SIRAJ
Pengarah
Politeknik Sandakan Sabah

APLIKASI ONLINE

Button SPMPButton HRMISButton eSISSButton CIDOSmySPA1L5G

STATISTIK PELAWAT

224795
Hari IniHari Ini149
KelmarinKelmarin668
Minggu IniMinggu Ini2297
Bulan IniBulan Ini11088
KeseluruhanKeseluruhan224795
IP Anda :54.80.148.252

Button myGovt BlueButton JPA BlueButton MSC BlueButton JPP Blue 2Button SPP BlueButton MoE BlueButton mampu BlueButton MQA BlueButton MDEC BlueButton 1Malaysia BlueButton AKEPTButton PTPTNButton StudyMalaysiaButton ANMButton myGovmobile


Politeknik Sandakan Sabah 10th Anniversary