Powered by OrdaSoft!

DIPLOMA AKUAKULTUR

Ditulis oleh Mohammad Shukri bin Abdul Shukor (PPTM F29) on . Posted in Main Menu

DIPLOMA AKUAKULTUR

Program ini akan melahirkan sumber manusia terlatih dalam bidang akuakultur yang boleh membantu membangunkan Dasar Akuakultur Industri negara bagi memenuhi permintaan Dasar Pertanian Negara yang ketiga. Program ini juga akan mendedahkan pelajar kepada amalan dan latihan di pusat penetasan dan kolam.

Selain daripada itu, pelajar juga akan diterapkan dengan kemahiran untuk mengendalikan serta menguruskan pusat penetasan dan kolam sendiri dalam kumpulan melalui Pertanian Perkongsian daripada peringkat membiak ke peringkat penuaian dan pemasaran. Pelajar juga akan menjalani latihan industri dalam bidang akuakultur ladang, kerajaan dan sektor swasta, institusi penyelidikan dan pusat penetasan di dalam serta luar negara bagi menimba ilmu dan pengalaman tambahan. Ia akan menyediakan para pelajar dengan asas pengetahuan yang baik, kemahiran dan dapat menyesuaikan diri dengan teknologi dan cabaran baru melalui pengurusan maklumat dan pembelajaran sepanjang hayat.

APLIKASI ONLINE

Button SPMPButton HRMISButton eSISSButton CIDOSmySPA1L5G

STATISTIK PELAWAT

244829
Hari IniHari Ini93
KelmarinKelmarin177
Minggu IniMinggu Ini1251
Bulan IniBulan Ini2619
KeseluruhanKeseluruhan244829
IP Anda :54.234.247.118

Button myGovt BlueButton JPA BlueButton MSC BlueButton JPP Blue 2Button SPP BlueButton MoE BlueButton mampu BlueButton MQA BlueButton MDEC BlueButton 1Malaysia BlueButton AKEPTButton PTPTNButton StudyMalaysiaButton ANMButton myGovmobile


Politeknik Sandakan Sabah 10th Anniversary