Tarikh : 14 Februari 2020
Lokasi : Jabatan Pendidikan Negeri Sabah, Kota Kinabalu

Satu kunjungan hormat daripada Politeknik Sandakan Sabah ke Jabatan Pendidikan Negeri Sabah (JPNS) di Kota Kinabalu telah berlangsung pada 14 Februari 2020 yang telah dipengerusikan oleh En. Mohd Zaini Bin Yanin, Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah dan Puan Emilia Soh.

Kunjungan hormat daripada PSS diketuai oleh En. Zardy Bin Ab. Rahman, Timbalan Pengarah Akademik PSS, En. Irwandih Bin Mat Jaili, Timbalan Pengarah Sokongan Akademik, En. Tony Ontok, Ketua Jabatan Agroteknologi dan Bio-Industri serta Puan Anabil Ubil, Pensyarah JAB.

Kunjungan hormat ini bertujuan untuk membincangkan potensi kerjasama serta kolaborasi diantara PSS dan JPNS. Malah, didalam pertemuan ini juga, PSS telah menyampaikan hasrat dengan mempromosikan PSS khusus buat para pelajar di Sabah.

Semoga dengan pertemuan ini dapat mengeratkan lagi hubungan diantara dua Jabatan dalam memartabatkan institusi pendidikan di Sabah.

* Sila rujuk facebook Rasmi Politeknik Sandakan Sabah untuk maklumat lebih lanjut.